Skal vi arbejde sammen 8-10 timer om ugen?

Hvad er fleksjob, og hvordan ansætter man én som mig?

For dig, som ikke tidligere har haft en medarbejder i fleksjob, kan det lyde besværligt og tidskrævende - for hvad er et fleksjob egentlig for en størrelse? Og hvordan - og hvor meget - er kommune og jobcenter involveret?
 
Den gængse betegnelse for fleksjob lyder:
 
"Fleksjob er et tilbud til personer med en varig og væsentlig nedsat arbejdsevne, som ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår. I fleksjobbet tages der hensyn til at medarbejderens arbejdsevne er begrænset, og kommunen udbetaler et tilskud til lønnen, der kompenserer for den nedsatte arbejdsevne."
 
Der er naturligvis en række regler på fleksjobområdet, der dækker en bred skare af mennesker med forskellige begrænsninger og behov.
 
I mit tilfælde er det heldigvis ret enkelt: 
 
Jeg kan arbejde på fuld kapacitet 8-10 timer pr. uge og ansættes som enhver anden deltidsmedarbejder. Din virksomhed udbetaler således 'kun' løn for de timer jeg arbejder. 
 
Ved eventuelt sygefravær får din virksomhed desuden fuld lønrefusion fra 1. sygedag.
 
Endelig kan jeg tilbyde, at et fremtidigt samarbejde prøves af gennem 4 ugers virksomhedspraktik, hvor vi sammen finder ud af, hvilke opgaver jeg kan løse. Praktikopholdet er omkostningsfrit for virksomheden og bevilges under forudsætning af en reel mulighed for at oprette et passende fleksjob efterfølgende.
 

Få men vigtige skånehensyn

Selv om min arbejdsevne er vurderet til 100 pct. når jeg arbejder 8 timer pr. uge, er der imidlertid nogle få - men vigtige - skånehensyn der bør opfyldes, for at jeg trives og arbejder optimalt. Når disse er opfyldt skulle jeg meget gerne have mange år tilbage på arbejdsmarkedet endnu ...

  • Fleksible arbejdstider (jeg kan have behov for at bytte om på arbejdsdage)

  • Rolig arbejdsstation samt mulighed for hjemmearbejdsplads

  • Opgaver uden deadlines – eller meget lange deadlines

  • Synlig leder, der prioriterer og ’skærmer’ mod for mange opgaver  

Ku' vi være et match?

Hvis du har bevæget dig lidt rundt på min 'jobsøgningsportal', og tænker, at det kunne være interessant at møde mig, er jeg altid frisk på en uforpligtende snak over en kop kaffe. Du finder mine kontaktinformationer nederst på siden, eller du kan kontakte mig ved at trykke ...
 


​​​​​​​​​​​​​​

Susan Heinicke│+45 2728 7275│susan@heinicke.dk


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk